Ватикана може да посредничи в преговорите между Украйна и Русия относно пълномащабната

...
Ватикана може да посредничи в преговорите между Украйна и Русия относно пълномащабната
Коментари Харесай

Ватикана е готов да посредничи за мирни преговори между Украйна и Русия

Ватикана може да посредничи в преговорите между Украйна и Русия по отношение на пълномащабната война, стартирана от Путин на 24 февруари, заяви УНИАН. Това обаче може да се случи единствено при едно изискване - съобщи секретарят на Ватикана за междудържавните връзки, архиепископ Пол Ричард Галахър.

Той съобщи това на взаимна конференция с украинския външен министър Дмитрий Кулеба.

Галахър и Кулеба се срещнаха в Киев на 20 май. Ватиканският посланик посети освободените от окупаторите селища в Киевска област и видя със личните си очи последствията от " съветския мир ".

След това Галахър съобщи, че е подготвен да спомага за мирните договаряния сред Украйна и Русия. За задачата обаче Ватикана би трябвало да получи покана и от двете страни.

" Всяка активност по медиация изисква покана и от двете страни. Ако Светият трон получи покана от Украйна и от Русия да помогне по всевъзможен метод на преговорния развой... Бихме приветствали това и бихме се пробвали да помогнем по всевъзможен вероятен метод ", акцентира Галахър.

Той също по този начин добави, че ще опише на папа Франциск за болката на украинците и за страданията на нашия народ, който е убиван от Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР